Om dette arrangement
Bosnien-Hercegovina ved skillevejen 30 år efter selvstændigheden
Kort efter dens anerkendelse som selvstændig stat i 1992 startede en tre-et-halvt år lang krig i Bosnien-Hercegovina. Den blodige krig afsluttedes i december 1995 med underskrivelse af den såkaldte Dayton-aftale - en aftale der skabte fred i landet, men samtidigt også fastfrøs den etniske opdeling, der opstod under krigen.
Denne etniske opdeling skaber stadig den dag i dag en række problemer i landet og medvirker til, at Bosnien-Hercegovina - næsten 27 år efter aftalen blev underskrevet - fortsat er en dysfunktionel stat.
Meget tyder dog på, at landet kan være på vej mod et reelt systemskifte i forbindelse med det nylig afholdte Parlaments- og Præsidentvalg. Hvad betyder valgresultaterne i den sammenhæng, og hvad er perspektiverne for landet efter valget, herunder ikke mindst Bosnien-Hercegovinas muligheder for at opnå EU-kandidatlandstatus?
Foredrag ved Balkaneksperten Zlatko Jovanovic, ph.d. i jugoslavisk historie og analytiker i Oplysningsforbundet DEO. Zlatko Jovanovic har gennem en årrække undervist, forsket, skrevet og holdt foredrag om Balkan og herunder ikke mindst om Bosnien-Hercegovina.
Foredraget foregår i Sløngelsalen og varer cirka to timer.